Wat een reis….

image

Wat een reis is het; het volgen van een yoga-opleiding. Een mooie, intensieve, prachtige, intense, reflecterende, uitdagende, bijzondere reis waarin je jezelf regelmatig tegenkomt, maar uiteindelijk nog veel meer vindt. Ik voel me blij en gelukkig dat deze opleiding op mijn pad is gekomen. Uiteraard heb ik zelf de keuze gemaakt om me hier voor aan te melden maar toen ik die beslissing maakte, ik deed dat puur op gevoel, kon ik van te voren niet voorspellen wat het me zou gaan brengen. Want ook al staat de inhoud van de modules en de lessen die je volgt zo goed als vast, de kracht zit ‘m juist in hoe dit op jou overkomt, wat je er mee kan of doet en hoe het aansluit bij je eigen ontwikkeling. Voor mij was het volgen van de allround opleiding bij de Jip en Jan academie in ieder geval een perfecte aansluiting op waar ik al mee bezig was. Het heeft mij ontzettend geholpen om uit te vinden welke kant ik precies op wil met mijn yogalessen. Ook heeft het me als mens enorm laten groeien en daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Meteen toen ik binnen stapte bij de opleiding voelde ik me thuis en op mijn gemak. Yoga is niet prestatiegericht en dat is ook wat je meteen merkt op deze opleiding; je bent hier voor jezelf, om eruit te halen wat er voor jou in zit en niet om de “beste” te worden. Eigen inbreng, creativiteit, eerlijkheid, het uiten van je gevoelens en authenticiteit worden steeds gestimuleerd en het is prachtig om te zien hoe iedereen haar ( ja, er zaten alleen maar vrouwen in mijn groep ­čÖé ) eigen pad daar in volgt.

Heel waardevolle contacten en vriendschappen heb ik opgedaan in de afgelopen maanden. Iedereen heeft dezelfde interesses en je leert veel van elkaar. De openheid naar elkaar, het respect en de oordeelloosheid maakt dat de sfeer tijdens elke les en in elke groep open en fijn was.

Inmiddels ben ik bijna klaar met de opleiding en kijk ik met heel veel warme gevoelens en tevredenheid terug op alle mooie en leerzame momenten. Het heeft me zo veel meer gebracht dan alleen het leren les geven in yoga, veel meer dan ik ooit op had durven hopen. Ik weet nu zeker, dit ben ik; yoga hoort bij mij, het is mijn werk, ontzettend belangrijk in mijn leven en ik zal het altijd blijven doen.

Namaste,

X

Tessa

 

 

Geef een reactie