passie!

image

Yoga is al ruim twaalf jaar mijn passie. Het geeft me rust en ontspanning en ik word er blij en meer in balans van. Ooit ben ik 3 maanden gestopt met yogales volgen, maar ik miste het toen echt enorm. Inmiddels ben ik dus vele uren yoga verder. Ik heb wekelijkse lessen gevolgd bij 3 verschillende yogastudio’s, aan allerlei workshops mee gedaan en tijdens vakantie probeer ik altijd een yogales mee te pakken. Zo heb ik geweldige lessen meegemaakt in Italië en op Ibiza en iets minder geweldige lessen op Mauritius. Maar de meest bijzondere yoga-momenten heb ik gewoon in Nederland meegemaakt, in de afgelopen maanden tijdens de yoga-opleiding die ik volg.

Toen ik eenmaal had besloten dat ik van yoga mijn werk wilde maken wist ik direct waar ik mijn opleiding wilde gaan volgen. Ik had me namelijk ongeveer 4 jaar geleden ingeschreven voor de nieuwsbrief van de Jip & Jan Academie van Helen Purperhart. Iedere keer als ik een nieuwsbrief ontving werd ik enthousiast dus zonder de introductiedag te volgen schreef ik me in. Ik wist gewoon zeker dat het de juiste plek voor mij zou zijn.

Tekenen om in beeld te brengen wat je voelt werkt heel goed in de kinderyoga!
Tekenen om in beeld te brengen wat je voelt werkt heel goed in de kinderyoga!

En dat is het zeker, vanaf dag één voelde ik me thuis en geniet ik van ieder moment. Een yoga-opleiding bij Helen is veel meer dan yogahoudingen oefenen of leren hoe je yoga overbrengt aan anderen. Zo heb ik tot nu toe onder andere bijvoorbeeld modules yogadans gevolgd, meditatie, yoga-avonturen en vandaag massage voor kinderen. Nu heb ik eerder al een massage opleiding gedaan, maar vandaag heb ik wéér heel veel plezier gehad en veel inspiratie opgedaan. En omdat ik komende week een workshop onderlinge massage op een school ga geven kwam het moment van deze module ook helemaal goed uit!

Even napraten na een massage-oefening.
Even napraten na een massage-oefening.

De meer praktische modules zoals die ik hierboven noemde zijn vooral veel doen en minder theorie. Andere modules zoals yoga voor kinderen of tieners en yogatechnieken zijn meer theoretisch opgebouwd. Het is de bedoeling om je eigen kind of tiener van toen naar voren te halen, om je te herinneren hoe jij je jeugd en pubertijd hebt ervaren. Om op die manier je doelgroep beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Ontzettend interessant, maar soms best confronterend of pijnlijk. Er vloeien af en toe best wat traantjes, maar dat vind helemaal niemand gek. Vrijwel iedereen die deze opleiding doet gaat er helemaal voor en wil op een of andere manier yoga meer een gezicht geven in allerlei gebieden van onze samenleving. Dat schept direct een band en het vertrouwen in elkaar zorgt er voor dat iedereen zichzelf kan en mag zijn.

De schilpad houding is niet een van mijn favorieten...
De schilpad houding is niet een van mijn favorieten…

Ik ervaar deze dagen steeds weer als een kadootje. Door de afwisseling van theorie, praktijk, yoga-houdingen en series oefenen, dansen, masseren en mediteren kom ik steeds weer vol met inspiratie en energie thuis. Daarnaast heb ik zo ontzettend veel leuke meiden ontmoet bij Jip & Jan! Dagen vol gezelligheid en lol, maar ook serieuze gesprekken en moeilijke momenten dat schept heel snel een band en dat is zo verrijkend en waardevol.

Ik ben heel erg dankbaar dat deze opleiding, Helen en alle geweldige meiden die ik hierdoor heb ontmoet op mijn pad zijn gekomen. Mocht je altijd al een opleiding willen gaan volgen, maar twijfel je nog? Ik zou willen zeggen: doen! Je leert er altijd iets van en wie weet wat voor leuks of toffe mensen er in je leven komen. Ik ben er in ieder geval een rijker mens van geworden!

Veel liefs,

Tessa

Geef een reactie