Relax & Restore Yoga

Mindful Restore Yoga 
In deze les worden Mindful yoga en Restorative Yoga gecombineerd. De les begint met wat actievere mindful yogahoudingen en loopt door in Restorative yoga( in het nederlands vertaald; herstellende yoga).
In het dagelijks leven krijgen we ontzettend veel prikkels en indrukken binnen en vaak lukt het niet helemaal  om deze te verwerken. Dan stapelen deze prikkels zich op, met allerlei lichamelijke en geestelijke klachten tot gevolg. Tijdens het tweede deel van deze les zoeken we daarom de volledige ontspanning op door helemaal in het moment te zijn. 
Ondersteund door “props”, (bolsters/kussens/blokken/dekens) breng je je lichaam in comfortabele yogahoudingen en laat je zo veel mogelijk los. Deze houdingen worden enkele minuten aangehouden. De diepe ontspanning wordt versterkt door middel van ademhalingsoefeningen, visualisatie en rustgevende muziek. Dit alles heeft invloed op het herstellend vermogen van lichaam en geest. De restorative yoga is een verstillende les, waarbij je lichamelijk en geestelijk tot rust komt.
Door de lagere intensiteit is deze les zeer geschikt voor mensen die spannings- of burnout klachten ervaren, herstellende zijn van een ziekte/operatie/ burn-out, beperkt zijn in bewegen of het lastig vinden om te ontspannen. En natuurlijk ook voor iedereen die gewoon heerlijk de rust in zichzelf op wil zoeken.