kikkererwtensoep

image

Soep, ik ben er gek op! Warm, koud, gevuld of helder; er is eigenlijk geen soep die ik niet lekker vind. Een groot voordeel van soep vind ik ook dat je het zo lekker makkelijk en snel zelf kunt maken. In de winter wordt ik het meest blij van een maaltijdsoep, lekker stevig met veel groente er in. Vandaag was het buiten koud en grijs, dus echt soepweer! Kijk je mee voor het recept van een lekkere kikkererwtensoep?

Dit heb je nodig:

2 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

1 grote tomaat

een halve rode peper

1 blikje kikkererwten

150 ml kokosmelk

150 ml groentebouillon (van tablet)

een paar takjes basilicum en koriander ( naar smaak)

1 pot basis voor tomatensoep van Struik

currypoeder/paprikapoeder/chilipoeder ( naar smaak)

1 bruin stokbrood

Zo maak je het:

Bak in een pan de paprikablokjes kort in de olijfolie, voeg daarna de gesneden tomaat en de kokosmelk toe. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met koud water. Doe de basis voor tomatensoep samen met de bouillon in de pan en warm op. Voeg de kikkererwten toe en breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat zachtjes nog 15 pruttelen. Breng de soep op smaak met de kruiden en strooi na het serveren de basilicum en koriander over de soep en eet er een lekker brood bij.

Eet smakelijk!

x

Tessa

Geef een reactie