Over Tessa

In 2004 maakte ik kennis met yoga en het was liefde op het eerste gezicht. In de jaren die volgden heb ik veel eigen yoga-ervaring opgedaan door structureel les te volgen in Hatha en Dru yoga. Yoga was mijn grote hobby en passie naast mijn werk in het basisonderwijs en in die tijd heb ik naast de wekelijkse yogalessen ook mindfulness-trainingen en massage- opleidingen gevolgd. Tijdens deze jaren heb ik heel veel waardevolle ervaringen en leermomenten mogen opdoen. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige in het zoeken naar balans in het leven, waardoor yoga en het vinden van ontspanning een steeds grotere rol in mijn leven kreeg.

In 2014 besloot ik tijdens een yoga- cursus in Italie, dat het tijd was om van mijn passie mijn werk te maken. Ik ben de allround opleiding tot kinder- en tieneryogadocent gaan volgen en na het afronden van deze opleiding ben ik verder gegaan met de yoga-opleiding voor volwassenen bij Patty Jongemaets. Mijn manier van lesgeven is rustig maar een beetje uitdaging ga ik ook niet uit de weg. Daarnaast geef ik mijn lessen zo veel mogelijk “in the flow”. Dat houdt in dat ik oefeningen op elkaar aanpas en zo veel mogelijk in elkaar laat overlopen, afgewisseld met rust en reflectiemomenten. Op die manier kan jij jouw aandacht bij jezelf houden en goed ervaren wat de oefeningen voor je doen. Vaak werk ik rond een thema ( denk aan balans, zelfvertrouwen, liefde, de zon/maan, seizoenen etc) waardoor mijn lessen afwisselend zijn, maar de aandacht voor de ademhaling, (lichaams)bewustzijn en het ontdekken van rust in jezelf spelen altijd de hoofdrol.

Naast de wekelijkse lessen in de studio begeleid ik Mind-Walk trainingen in de natuur waarin Mindful bewegen ( oefeningen uit yoga, mindfulness, taichi) gecombineerd worden met meditatief lopen en coachingsoefeningen. Daarnaast geef ik verschillende workshops, mini-retreats en specials en begeleid ik 1 op 1 Personal Balance en natuurcoachings sessies. Ik laat mij bij mijn verschillende werkzaamheden vaak leiden door mijn gevoel, hart en intuitie. Openheid, vertrouwen en oprechte aandacht zijn daarin voor mij heel belangrijk.

Het is mijn missie om anderen te begeleiden naar meer rust en ontspanning om zo in het dagelijks leven ook meer balans en je natuurlijke flow te ervaren. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen; ik hoop je daarom te mogen verwelkomen bij Balance Your Day!


Gevolgde relevante opleidingen/cursussen/ workshops( met afrondingsjaar):

Structurele yoga-beoefening 2004-heden
Cursus Indiase hoofd/nek/schouder massage 2005
Opleiding allround ontspanningsmasseur 2007
Bijscholing stoelmassage 2007
Bijscholing Hotstone massage 2008
Bijscholing Shantala massasage 2008
Cursus Mindfulness 2009
Cursus Ashtanga yoga 2014
Cursus begeleiden met deugden/ virtues 2014
Opleiding docent kinder- en tieneryoga 2015
Opleiding docent Deugden/Virtues yoga voor volwassen 2016
Bijscholing Metamorphose massage 2017
Opleiding Mindwalk trainer 2017
Bijscholing Hormoonyoga 2017
Bijscholing Mind-Walk voor bedrijven 2017
Bijscholing Yoga en hooggevoeligheid 2017
Opleiding Restorative Yoga 2018 -2019
Bijscholing Mind-Walk Fit & Trail 2018
Bijscholing Mind-Walk  Natuur elementen 2018
Opleiding Natuurlijk Coachen 2018 – 2019

Balance Your Day