bloemkool couscous

image

Vandaag een lekker vega-recept, namelijk bloemkool couscous. Er komt echter geen echte couscous aan te pas, maar de bloemkool wordt klein gemalen waardoor het op couscous lijkt. Ik vind dit echt een uitvinding, want doordat je bloemkool als basis van het recept gebruikt heb je geen aardappelen, pasta, rijst of graan meer nodig om er een volwaardige maaltijd van te maken. Per persoon eet je zo een halve bloemkool op, aangevuld met andere groente dus dat vult wel! Kijk je mee voor het recept?

Je kunt de bloemkool couscous warm eten of koud in bijvoorbeeld een salade. Hieronder vind je het basisrecept, waar je naar smaak van alles aan kunt toevoegen. Ik at bij de couscous een vegetarische marokaans gekruide burger,  echt een heerlijke combinatie.
Dit heb je nodig voor twee personen:

  • Een kleine bloemkool
  • 250 ml kokosmelk ( uit een pakje, uit blik kan maar is vaak erg dik)
  • olie of kokosvet om in te bakken
  • Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, knoflook ( gemalen), ketoembar ( koriander gemalen) en kerriepoeder naar smaak. De eerste twee zijn essentieel, de andere toevoegingen kun je ook vervangen door wat je zelf lekker lijkt. Alles naar smaak, dus probeer gewoon een beetje uit!

Toegevoegd voor het gerecht op de foto:

  • een halve rode peper, zaadlijsten en pitjes verwijderd
  • een handje koriander
  • een handje basilicum
  • een doosje kastanje champignons

Zo maak je het:

Snij de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in de keukenmachine of blender tot korrels ter grote van couscous.
Verhit wat olie of kokosvet in een koekenpan. Verwarm de bloemkoolcouscous en voeg de kokosmelk toe. Roer dit door de couscous zodat het goed verspreid is en helemaal wordt opgenomen. Kruid de couscous naar smaak met de genoemde kruiden.

Voor het gehele recept:
Bak in een andere pan de champignons met de rode peper en kruid nog wat met gewone peper en gemalen knoflook.
Voeg de couscous en champignons bij elkaar.
Bak nu de groenteburger.
Schep de couscous in een kom of op een bord, bestrooi met koriander en basilicum en serveer de groenteburger erbij.

Eet smakelijk!

x
Tessa

Geef een reactie