bloei!

image

Het is lente! Het perfecte moment om je nog meer te ontdoen en te onthechten van wat je niet meer nodig hebt, waar je vanaf wilt of waar je niet meer blij van wordt. Een voorjaarsschoonmaak van je huis, van je lichaam ( ga eens lekker naar de kapper of de schoonheidsspecialiste) of van je innerlijke wereld. Waar je ook voor kiest; het kan zo fijn zijn om het nieuwe seizoen lekker fris en opgeruimd te beginnen!

Voor de komende weken heb ik gekozen voor het onderwerp “tot bloei komen”. Want hoe meer ruimte je creëert in je hoofd en je leven, hoe meer aandacht je kan geven aan dingen die jij tot bloei wilt laten komen. Bewust meer tijd voor jezelf maken kan er voor zorgen dat je blijer wordt en als persoon meer tot bloei komt. Dat kan door iets heel simpels als een oude hobby oppakken. Ga weer eens wat vaker bijvoorbeeld lezen, fietsen, sporten of tekenen en zult merken dat je daar echt van opknapt. Want hoe druk en hectisch je dagen ook soms, goed voor jezelf zorgen is een must.

Af en toe hoor ik anderen zeggen, en ik weet dat ik dat zelf in het verleden ook wel deed, dat er op een gemiddelde dag gewoon geen tijd over blijft om iets voor jezelf te doen. Alle dingen die “moeten” lijken veel belangrijker en worden eerst gedaan voordat je tijd aan jezelf mag besteden. Maar van wie moet je die dingen dan? Als je daar goed over nadenkt zijn er waarschijnlijk best veel dingen die ook prima op een ander moment kunnen of soms zelfs helemaal niet gedaan hoeven worden.

Kijk dus eens kritisch naar de dingen die doet op een dag, misschien kan je best wat minder energie besteden aan het huishouden, hoef je echt niet elke was meteen ook op te vouwen en ook niet altijd een perfect opgeruimd huis te hebben. Of wellicht kan je best wat minder tijd aan computeren of tv kijken besteden. Zet die apparaten eens uit, geniet van de stilte en rust die er dan ontstaat en voel eens bij jezelf waar je nu echt behoefte aan hebt. Ga doen wat goed voor jou voelt en je zult zien, daar krijg je echt energie van. Gun jezelf die tijd want; als jij echt tot bloei komt, plukt iedereen daar de vruchten van!

Veel liefs,

Tessa

Geef een reactie